Naar de Koninklijke Bibliotheek van België

Gemaskerd legaal depot in KBR te Brussel.

Bij de toekenning van een ISBN-nummer hoort een verplicht legaal depot in het land van de uitgever. Voor ‘Onderstroom’ ben ik, Katia, uitgever in eigen beheer of samensteller uit Gent . Met dankbare trots gaf ik, gemaskerd, op maandag 13 juli twee exemplaren per uitgegeven taal af in de Koninklijke Bibliotheek van België KBR* op de kunstberg in Brussel. Drie maal twee exemplaren voor de volgende generaties. Zo komen 190 jaar na de scheiding Nederland en België terug samen in de oude hoofdstad.

Kunstberg Brussel
* KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed.(...) 
KBR wil mensen en kennis samenbrengen en deelt haar erfgoed met de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *